• Посилання скопійовано

Діють нові вимоги до РРО

Вступили в силу зміни до законодавства з питань застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг

Діють нові вимоги до РРО

Відтепер копії фіскальних чеків та кожний Z-звіт необхідно відправляти до органів ДФС.

З 01.01.2015 відповідно до вимог Закону України від 04 липня 2013 року №406 набрала чинності нова редакція пункту 7 статті 3 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95–ВР „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” (далі - Закон України №265), а саме: 

Суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг) та реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти), повинні подавати до органів державної фіскальної служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам’яті модемів, які до них приєднані. 

Суб’єкти господарювання, які використовують такі реєстратори розрахункових операцій, як електронні таксометри, автомати з продажу товарів (послуг) та реєстратори розрахункових операцій, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, повинні подавати до органів державної фіскальної служби по дротових або бездротових каналах зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в фіскальній пам’яті зазначених реєстраторів розрахункових операцій. 

З метою виконання зазначених вимог СОД РРО доопрацьовується для забезпечення передачі та опрацювання інформації з РРО в по-чековому режимі. Тобто у СОД РРО закладається можливість отримувати, зберігати та використовувати для аналізу інформацію про обсяги продажу, відображені у кожному чеку (розрахунковому документі). Зазначене підвищить якість аналітичних даних, які використовуватимуться під час податкового контролю. З іншого боку, це дасть можливість сумлінним платникам податків відчути суттєве зменшення контролю з боку податківців.

Виходячи з викладеного, ДФС України закликає суб’єктів господарювання забезпечити виконання вимог Закону України №265 в частині подачі до  органів фіскальної служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам’яті модемів, які до них приєднанні.

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»