• Посилання скопійовано

Користувачам РРО рекомендовано перепрограмувати касові апарати

У зв’язку з введенням акцизу на роздріб АППУ вважає доцільним рекомендувати платникам здійснити перепрограмування РРО

Користувачам РРО рекомендовано перепрограмувати касові апарати

У зв’язку із законодавчими змінами в оподаткуванні акцизним податком у суб’єктів господарювання часто виникає питання про необхідність суб’єктам господарювання роздрібної торгівлі  здійснити перепрограмування реєстраторів розрахункових касових операцій (РРО) під час продажу підакцизних товарів з метою відображення у касовому чеку РРО окремим рядком суми акцизного податку за ставкою 5%?

Враховуючи вищезазначене, Асоціація платників податків України вважає необхідним звернути увагу платників податків на наступне.

У п. 2.1 Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом ДПА України від 01.12.2000  №614, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 05.02.01 №105/5296 (далі – Положення) зазначено: «Установлені в даному Положенні вимоги до змісту розрахункових документів визначають обов'язкові реквізити розрахункових документів. У разі відсутності хоча б одного з обов'язкових реквізитів, а також недотримання сфери призначення, документ не є розрахунковим». Вимоги до оформлення фіскального касового чеку на товари викладені в п. 3 та додатку 1 Положення. Прямої вимоги щодо внесення в них даних про акцизний податок немає.

Разом з тим, в п.2.3 Положення зазначено: «Розрахункові документи, що друкуються реєстраторами розрахункових операцій на паперовому носії, можуть містити додаткові дані про проміжний підрахунок загальної суми за чеком, суму здачі та інші дані, зокрема інформацію, яка визначена технічними вимогами до спеціалізованих реєстраторів розрахункових операцій».  В усних консультаціях спеціалісти державної фіскальної служби схиляються до відповіді про необхідність такого перепрограмування.

Виходячи з вимог п. 2.3 Положення АППУ вважає доцільним рекомендувати платникам відповідне перепрограмування РРО здійснити. Проте слід врахувати, що на сьогоднішній день у деяких сервісних підприємств виникли проблеми в проведенні такого перепрограмування, деякі фірми виявились неготовими до виконання відповідних робіт, тому в цілому, це питання знаходиться в процесі врегулювання.

Джерело: Асоціація платників податків України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»