• Посилання скопійовано

Рада дозволила підприємцям не зберігати стрічку касових апаратів

ВРУ усунула неузгодженості у тексті закону №1088

Рада дозволила підприємцям не зберігати стрічку касових апаратів

Верховна Рада усунула неузгодженості у тексті прийнятого закону №1088 "Про використання реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". За відповідне рішення проголосували 261 нардеп при 226 мінімально необхідних.

Як заявила народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенко", голова комітету парламенту з питань податкової і митної політики України Ніна Южаніна, тепер підприємцям дозволяється не зберігати контрольну стрічку касових апаратів протягом трьох років. Южаніна зазначила, що відповідна норма не була врахована секретаріатом парламенту при публікації документа.

"Я говорила про те, що ми не будемо зберігати всім підприємцям норму зберігати стрічку протягом трьох років, так як ця норма - морально застаріла", - підкреслила Южаніна.

Нагадаємо, 1 липня 2015 р. Верховна Рада дозволила підприємцям встановлювати касові апарати тільки після перевищення доходу в 1 млн грн. За відповідний законопроект №1088 проголосували 248 депутатів при мінімально необхідних 226 (детальніше >>>).

Цей закон також дозволяє підприємцям купувати валюту без пред'явлення паспортів.

Дивіться також: 

З'явилася остаточна редакція законопроекту про РРО >>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»