• Посилання скопійовано

Законодавчі зміни: коли у власника РРО виникли неполадки

Податківці нагадують, що тепер Центри сервісного обслуговування для відновлення роботи РРО мають 7 робочих днів

Законодавчі зміни: коли у власника РРО виникли неполадки

З 23 липня 2015 року (набув чинності Закон України від 01.07.2015 р. №569-VIII) центри сервісного обслуговування (далі - ЦСО) при поломці реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) зобов’язані відновити його роботу протягом 7 робочих днів. Нагадаємо, раніше такий строк становив 72 години.

При поломці або виявленні порушення засобів контролю суб’єкт господарювання повинен протягом робочого дня, у якому такий факт мав місце, повідомити про це ЦСО і протягом двох робочих днів після дня виявлення зазначених несправностей або порушень повідомити орган фіскальної служби, де такий суб’єкт господарювання зареєстрований як платник податків. Повідомлення можна відправити у письмовій формі або засобами електронного зв’язку.

Строк гарантійного ремонту не повинен перевищувати 7 днів. Якщо протягом зазначеного строку ЦСО не виконає такий ремонт, від зобов’язаний ввести в експлуатацію резервний РРО, зареєстрований на суб’єкта господарювання. Якщо ЦСО не здійснить гарантійний ремонт у зазначений строк і не введе в експлуатацію резервний РРО, то до нього буде застосовано штраф у п’ятикратному розмірі мінімальної зарплати, установленої на 1 січня поточного року.

Зауважимо, ці нові норми не поширюються на проведення ЦСО післягарантійного ремонту. Проте строк такого ремонту теж обмежений і становить 72 години (п.23 Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.2004 р. №601). Враховуючи, що штраф не застосовується, тож для такої ситуації відповідальність ЦСО встановлюється в договорі на техобслуговування і ремонт РРО.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»