• Посилання скопійовано

Положення про форму та зміст розрахункових документів хочуть змінити

Оприлюднено проект «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов'язаної з використанням книг обліку розрахункових операцій, форми № ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій»

Положення про форму та зміст розрахункових документів хочуть змінити

Мінфін оприлюднив проект наказу "Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов'язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми №ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)".

Проектом передбачено, що вимоги до форми і змісту фіскальних касових чеків у частині відображення інших, крім ПДВ, податків не поширюються на розрахункові документи, що друкуються РРО, включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, до дня набрання чинності цим наказом.

Тобто для користувачів РРО, які придбані та введені в експлуатацію до набрання чинності Проектом, існує можливість використовувати їх до закінчення терміну експлуатації, передбаченого виробником.

Заміна морально застарілих моделей проходитиме природним шляхом за рахунок зняття з реєстрації техніки, термін експлуатації якої вичерпано, та заміни її на нові моделі. Суб’єкти господарювання матимуть змогу не витрачати обігові кошти на термінову заміну (у разі неможливості доопрацювання) наявного парку касової техніки в умовах економічної ситуації, що склалася нині.

При цьому наказ Державної податкової адміністрації України від 1 грудня 2000 року №614 «Про затвердження нормативно-правових актів до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» визнається таким, що втратив чинність.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»