• Посилання скопійовано

РРО не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва

Проте що розуміти під терміном "продукція власного виробництва"? Адже Закон про РРО та інші законодавчі акти не розкривають зміст цього поняття. Своє розуміння цього поняття озвучив Мін'юст

У листі від 15.05.2015 р. № 490-0-2-15/8.1 Мін'юст пропонує при розумінні поняття "продукція власного виробництва" враховувати такі положення Законів України:

1) продукцією визнається будь-яка речовина, препарат або інший товар, виготовлений у ході виробничого процесу (ст. 1 Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції" ).

2) Виробництво (виготовлення) - це діяльність, пов'язана з випуском продукції, яка включає всі стадії технологічного процесу, а також реалізацію продукції власного виробництва (ст. 1 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" ).

3) Закон України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" містить визначення поняття "повного технологічного циклу виробництва" як сукупності приміщень, технологічного та іншого обладнання, відповідних технологічних процесів, що забезпечують переробку сировини в продукцію, готову для реалізації кінцевому споживачу, а також лабораторій, акредитованих органами виконавчої влади, уповноваженими відповідно до законодавства.

Крім того, виходячи з тлумачення слова "повний", у контексті запитуваного поняття це цілісний, спільний для всіх, весь, являє собою внутрішню єдність.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»