• Посилання скопійовано

При проведенні розрахунків за послуги через POS-термінал потрібне РРО

При проведенні розрахунків із застосуванням платіжних карток (з використанням POS-термінала) за надання послуг, суб’єкт господарювання зобов’язаний проводити розрахункові операції через РРО

При проведенні розрахунків за послуги через POS-термінал потрібне РРО

ДФС у Київській області у листі від 18.09.2015 р. №2505/10/10-36-22-05-16 нагадує, що у разі розрахунків за допомогою платіжних карток під час продажу товарів (надання послуг) торговці зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму купівлі (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів або у випадках, передбачених законодавством, із застосуванням зареєстрованих РК та КОРО.

Крім того, якщо під час проведення платежів із застосуванням платіжної картки торговець помилково зняв зайву суму коштів, то таку суму торговець має повернути клієнту готівкою без утримання комісійних. Такі операції торговець повинен проводити через ЕККА (РРО).

У разі застосування при проведенні розрахунків з використанням платіжної картки платіжного терміналу, з’єднаного або поєднаного з РРО, касовий чек повинен додатково містити такі обов’язкові реквізити:

— реквізити платіжної картки (допустимі правилами безпеки платіжної системи), перед якими друкуються великі літери «ПК»;

— напис «Код авт.» та код авторизації або інший код, що ідентифікує операцію в платіжній системі, крім випадків, коли правила розрахунків платіжної системи передбачають складання розрахункових документів із застосуванням платіжних карток без виконання процедур авторизації;

— підпис касира та підпис держателя платіжної картки (якщо це передбачено правилами платіжної системи) в окремих рядках, перед якими друкуються відповідно написи «Касир» та «Держатель ПК».

Таким чином, при проведенні розрахунків із застосуванням платіжних карток (з використанням POS-термінала) за надання послуг, суб’єкт господарювання зобов’язаний проводити розрахункові операції через РРО.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»