• Посилання скопійовано

Як підприємцю розірвати договір з працівником-кримчанином

Для зняття з реєстрації трудового договору фізособі необхідно подати до державної служби зайнятості відповідні документи

Як підприємцю розірвати договір з працівником-кримчанином

Реєстрація та зняття з реєстрації в службі зайнятості укладеного трудового договору між працівником і фізичною особою передбачена Порядком реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю від 08.06.2001 № 260 (далі - Порядок).

Згідно з пунктами 8-11 Порядку зняття з реєстрації трудового договору при його розірванні з ініціативи фізичної особи у випадках, визначених Кодексом законів про працю України, за відсутності працівника проводиться протягом трьох робочих днів відповідальною особою центру зайнятості за умови надання фізичною особою визначених цим Порядком документів, про що робиться запис у книзі реєстрації трудових договорів. В таких випадках фізична особа зобов'язана письмово повідомити про свій намір працівникові та у визначені строки провести передбачений законодавством розрахунок.

Для зняття з реєстрації трудового договору, в цих випадках, фізичній особі необхідно подати до державної служби зайнятості наступні документи:

примірник трудового договору;

заяву про зняття трудового договору з реєстрації із зазначенням дати звільнення з роботи працівника та підстав розірвання зазначеного договору;

копії документів, що підтверджують направлення працівникові повідомлення про намір розірвати з ним трудовий договір (рекомендованим листом з повідомленням про вручення), а у разі неможливості вручення поштового відправлення - копії підтвердних документів; копії документів, що підтверджують проведення передбаченого законодавством розрахунку з працівником або копію платіжної відомості із зазначенням суми депонованої заробітної плати.

У цьому випадку центр зайнятості повідомляє працівника про зняття трудового договору з реєстрації та інформує про це Пенсійний фонд не пізніше наступного робочого дня після його проведення.

Документи, що подаються для реєстрації чи зняття з реєстрації трудового договору, не відповідають встановленим вимогам, органи державної служби зайнятості повертають їх без вчинення будь-яких дій із зазначенням причини.

У разі звернення до центру зайнятості, у якому проведена реєстрація трудового договору, з питання зняття з реєстрації трудового договору, за відсутності працівника, з належними документами службою зайнятості будуть надані усі передбачені чинним законодавством послуги.

Джерело: Газета «Приватний підприємець»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»