• Посилання скопійовано

Статус підприємця підтверджує витяг з Єдиного державного реєстру

Цей документ, а точніше його копію, підприємці надають особам, які нараховують (виплачують) доходи від здійснення ними підприємницької діяльності, з метою неутримання ПДФО

Статус підприємця підтверджує витяг з Єдиного державного реєстру

Документом, що підтверджує статус фізичної особи – підприємця відповідно до Закону України від 15.05.2003 року № 755- VI «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», як суб’єкта підприємницької діяльності, може  слугувати витяг з ЄДР, в якому зазначаютося основні види дільності.

Витяг – це документ, що сформований програмними засобами введення ЄДР за відповідними критеріями пошуку та містить відомості з ЄДР, які є актуальними на дату формування витягу або на дату  та час, визначену запитувачем у запиті, або інформацію про відсутність таких відомостей у цьому реєстрі (п.3.1 Порядку, затвердженого наказом Мін’юсту України від 14.12.2012 року № 1846/5).

Відомості, що містяться в ЄДР є відкритими та загальнодоступними, за вийнятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про відкриття та закриття рахунків, накладення та зняття арештів на рахунки та майно, відомостей, передбачених ст. 17 Закону України від 15.05.2003 року № 755- VI.

Цей документ, а точніше його копію, фізичні особи – підприємці або самозайняті особи надають особам, які нараховують (виплачують)  доходи від здійснення ними підприємницької діяльності, з метою неутримання податку на доходи (п.177.8 ст.177 ПКУ)

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»