• Посилання скопійовано

Підприємство може залучати оцінювачів для проведення незалежної оцінки

У разі необхідності підприємство може залучати суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання для проведення незалежної оцінки

Підприємство може залучати оцінювачів для проведення незалежної оцінки

Фонд держмайна у листі від 01.10.2013 р. № 10-36-12442 зазначив, що законодавством з питань оцінки майна не встановлена обов'язковість проведення незалежної оцінки у випадках оприбуткування лишків товарно-матеріальних цінностей, що виявлені під час проведення інвентаризації, при переоцінці необоротних активів та при оприбуткуванні придатних для подальшої експлуатації складових майна, після його списання.

У разі необхідності підприємство може залучати суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання для проведення незалежної оцінки.

Статтею 7 Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" визначена обов'язковість оцінки збитків або розміру відшкодування. У разі необхідності обґрунтування наявності або установлення фактів розкрадання, нестачі, знищення (псування) майна, що призвело до завдання майнової шкоди державі, територіальній громаді або суб'єкту господарювання з державною (комунальною) часткою в статутному (складеному) капіталі, оцінка збитків проводиться відповідно до Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2003 р. № 1891, шляхом проведення незалежної оцінки.

В інших випадках незалежна оцінка збитків проводиться відповідно до національних стандартів оцінки та інших нормативно-правових актів з питань методичного регулювання оцінки.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»