• Посилання скопійовано

Підписано закон про посилення відповідальності керівників банків

Підписано закон № 1587-VII "Про внесення змін в закон України "Про банки і банківську діяльність" щодо визначення особливостей корпоративного управління в банках"

Підписано закон про посилення відповідальності керівників банків

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1587-VII "Про внесення змін в закон України "Про банки і банківську діяльність" щодо визначення особливостей корпоративного управління в банках". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

Закон ухвалено з метою забезпечення захисту інтересів вкладників та кредиторів банків шляхом удосконалення підвищення відповідальності керівників банку за результати його діяльності, створення ефективних механізмів управління ризиками та у зв'язку з необхідністю приведення банківського законодавства у відповідність до закону України "Про акціонерні товариства".

Також визначаються особливості корпоративного управління для банків шляхом створення дієвого механізму розподілу повноважень між органами управління та контролю банків з урахуванням міжнародної практики корпоративного управління.

Прийняття цього закону сприятиме адаптації українського банківського законодавства до законодавства Європейського союзу.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закон у другому читанні і в цілому 4июля 2014 р. За відповідне рішення проголосували 257 депутатів.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»