• Посилання скопійовано

Права міліції на складання адмінпротоколів обмежать

Уряд схвалив законопроект про обмеження права міліції на складання адмінпротоколів

Права міліції на складання адмінпротоколів обмежать

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 23 липня 2014 року схвалив проект Закону України «Про внесення зміни до статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо скасування повноважень органів внутрішніх справ із складання протоколів за порушення правил торгівлі на ринках».

Проект Закону розроблено Міністерством внутрішніх справ на виконання Плану заходів з виконання Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Розробка законопроекту має на меті скорочення державного регулювання у сфері суспільних відносин, зменшення державного контролю над суб’єктами господарювання, стимулювання вільної конкуренції на ринках.

Цей нормативний акт передбачає скасування повноважень органів внутрішніх справ щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 159 (Порушення правил торгівлі на ринках) КУпАП.

Для цього у законопроекті запропоновано внести зміни до статті 255 КУпАП, позбавивши працівників міліції права складати протоколи про зазначені адміністративні правопорушення. Це дасть змогу скоротити кількість перевірок суб’єктів господарювання, поліпшити умови ведення підприємницької діяльності, зменшити втручання контролюючих органів у господарську діяльність.

У той же час право складання протоколів за ст. 159 КУпАП залишається лише за посадовими особами, уповноваженими на те виконавчими комітетами сільських, селищних та міських рад, якими встановлюються та затверджуються правила торгівлі на ринках.

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»