• Посилання скопійовано

Президент підписав Закон про вищу освіту

В Україні діятиме новий закон, що регулюватиме відносини у сфері вищої освіти

Президент підписав Закон про вищу освіту

Розробка нового Закону про вищу освіту тривала понад 5 років. Остання редакція була розроблена та вдосконалена робочою групою під керівництвом М.Згуровського.

Як повідомила вчора у Fb перший заступник Міністра освіта Інна Совсун, Президент України Петро Порошенко підписав новий Закон „Про вищу освіту” (проект №1187-2), який був прийнятий парламентом 1 липня. Водночас варто зауважити, що відповідна інформація на сайті ВР ще не оновлена.

Нагадаємо, раніше „ЗіБ” повідомляв, що Мінфін пропонує Президенту накласти вето на Закон.

Законом передбачені наступні ступені вищої освіти:

1) молодший бакалавр;

2) бакалавр;

3) магістр;

4) доктор філософії;

5) доктор наук.

Зазначимо, останній прийом на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста проводиться у 2016 році. Вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста (повна вища освіта) після набрання чинності цим Законом прирівнюється до вищої освіти ступеня магістра.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»