• Посилання скопійовано

Правосуддя в зоні АТО - за новим законом

Завтра набирає чинності Закон про правосуддя в зоні АТО

Правосуддя в зоні АТО - за новим законом

Державна судова адміністрація України складає перелік місцевих та апеляційних судів, які знаходяться в районі проведення антитерористичної операції і в яких неможливо здійснювати правосуддя, та направляє відповідні подання до голів вищих спеціалізованих судів для прийняття рішень.

Такі норми передбачено Законом №1632-VII „Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції”, який завтра, 20 серпня, набирає чинності.

Суди в зоні АТО, які не можуть здійснювати правосуддя, передають справи, що їм підсудні, судам, що визначаються головою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ / головою Вищого адміністративного суду України / головою Вищого господарського суду України.

Відповідні справи передаються судам протягом десяти робочих днів з дня прийняття розпорядження головою відповідного вищого спеціалізованого суду.

У разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності, вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і

матеріали є достатніми для прийняття відповідного судового рішення.

Окрім того, Законом визначено, що підслідність кримінальних правопорушень, вчинених в районі проведення антитерористичної операції, у випадках неможливості здійснювати досудове розслідування, визначається Генеральним прокурором України.

Матеріали досудового розслідування щодо злочинів, кримінальні провадження щодо яких знаходяться на стадії досудового слідства, у випадках неможливості здійснювати досудове розслідування,  передаються органам досудового розслідування, визначеним Генеральним прокурором України, протягом десяти робочих днів з дня визначення підслідності.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»