• Посилання скопійовано

Коаліційна угода передбачає скорочення податків та прийняття Трудового кодексу

Зокрема, планується зменшити кількість податків до 9, а також схвалити Трудовий кодекс

Коаліційна угода передбачає скорочення податків та прийняття Трудового кодексу

Як повідомлялось раніше, учасники коаліції депутатських фракцій, до складу якої входить більшість народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради, парафували Коаліційну угоду.

Зокрема, у Коаліційній угоді передбачається реформа системи національної безпеки та оборони, системи органів правопорядку, виборчого законодавства, фінансового сектору, сільського господарства, енергетики, конституційна, судова, податкова, антикорупційна та соціально-гуманітарна реформи.

Серед іншого, планується:

- усунути надмірне регулювання господарської діяльності через зменшення кількості документів дозвільного характеру, дозвільно-погоджувальних процедур, переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, та переліку продукції (товарів, послуг), що підлягають сертифікації;

- забезпечити протягом 1-го року заміну існуючої системи регулювання підприємницької діяльності на європейську;

- спростити систему контролю за концентраціями;

- зменшити кількість податків до 9;

- забезпечити скорочення витрат часу та коштів платників податків на нарахування та сплату податків шляхом скорочення кількості та обсягів податкової звітності, розширення можливостей безперешкодного дистанційного звітування та сплати податків (електронні сервіси);

- схвалити Трудовий кодекс;

- скоротити кількість регуляторних та контрольних органів шляхом їх злиття або ліквідації, забезпечити усунення дублювання функцій між органами державного нагляду (контролю) або делегування окремих функцій держави саморегулівним організаціям;

- лібералізувати валютне регулювання та валютний контроль шляхом відміни застарілих регуляторних актів та зняття необґрунтованих обмежень щодо транскордонного руху капіталу.

Коаліційна угода набуває чинності з моменту підписання її учасниками та діє до моменту припинення Коаліції.

Новини по темі:

Податкова реформа: що приготувала нова коаліція? >>>

Оприлюднено текст коаліційної угоди >>>

Проект коаліційної угоди передбачає скасування ПДВ-рахунків >>>

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»