• Посилання скопійовано

Кабмін очікує прийняття змін до закону про трансфертне ціноутворення цього року

А. Яценюк, зазначив, що проект закону про вдосконалення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням, який Уряд України вносить до Парламенту, повинен набути чинності у поточному році

Кабмін очікує прийняття змін до закону про трансфертне ціноутворення цього року

«Оподаткування прибутку великих компаній за 2015 рік повинно відбутися саме на підставі цього закону», - наголосив на засіданні Уряду в середу, 17 грудня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що закон щодо трансфертного ціноутворення дасть державі змогу отримувати податки «не із заниженої, а з реальної ціни товарів». Він зазначив, що наразі діє схема: «Наприклад руда, яка на біржі коштує 100 доларів, продається на офшорну компанію за 50, а оскільки офшорна компанія далі продає за 100, - жодних податків не сплачується».

Після набуття законом чинності, наголосив Арсеній Яценюк, «скільки би не було в ланцюжку офшорних компаній, - є біржова ціна товару, й Україна буде отримувати свої податки не із заниженої, а з реальної ціни, яка повинна відповідати ринковій і біржовій вартості».

Відповідний закон, за словами Глави Уряду, розповсюдиться на всі фінансові операції: «Під дію закону підпадуть також хімічні та металургійні підприємства. Сховати прибутки в офшорних компаніях і за кордоном буде неможливо».

«Прошу весь великий бізнес приготуватися до подання чесної і відкритої податкової звітності за 2015 рік щодо оподаткування податку на прибуток», - сказав Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що у Державній фіскальній службі буде створений Департамент із контролю за трансфертним ціноутворенням: «Ми отримуємо технічну допомогу від наших західних партнерів, щоби звіряти, чи відповідає ціна, по якій продали, світовій, а також для того, щоб допомогти українському великому бізнесу чесно і справедливо платити податки та щоб відслідковувати всі фінансові транзакції, де б вони не проходили, в якій країні і які би компанії не були задіяні у цьому процесі».

«Якщо ми кажемо про те, що люди повинні економити, то це означає, що мають платити ті, хто повинен платити, - великий бізнес. Такий принцип податкової соціальної справедливості сповідується новим українським Урядом», - додав Прем’єр-міністр.

 

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»