• Посилання скопійовано

Антикорупційне законодавство вдосконалять

Уряд схвалив низку рішень щодо удосконалення антикорупційного законодавства

Антикорупційне законодавство вдосконалять

Уряд схвалив низку рішень щодо удосконалення антикорупційного законодавства, як проектів законів, так і кілька постанов Кабінету Міністрів в цій сфері. Про це повідомила Міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко на брифінгу за результатами засідання Уряду 25 березня.

Зокрема, схвалено проект закону про діяльність Національного антикорупційного бюро, включення його до системи органів, які здійснюють боротьбу з організованою злочинністю, а  також переліку суб‘єктів, які забезпечують нацбезпеку. Крім того, були унормовані певні положення законодавства, щоб усунути дублювання положень у сфері соціального забезпечення  працівників цього органу.

Частина нормативних актів, розглянутих Урядом, стосувалася Національного агентства з питань запобігання корупції.

«На даний момент передбачено порядок проведення конкурсу на посади в Нацагентстві, - повідомила Ганна Онищенко. – Визначено, що конкурсна комісія включатиме представника від Верховної Ради, від Адміністрації Президента, від Кабінету Міністрів, від Нацдержслужби, а також чотирьох громадських організацій, які працюють в цій сфері».

Крім того, визначено порядок проведення спеціальних перевірок осіб, які претендують на посади, які займають відповідальне або особливо відповідальне становище. Йдеться про державних службовців 1-3 категорії, суддів, прокурорів слідчих, а також керівників і їх заступників тих органів державної влади, діяльність яких поширюється на всю Україну.

Також сьогодні було схвалено дуже важливий нормативний акт, який має велике значення для України – Національну стратегію у сфері прав людини. Даний нормативний акт охоплює всі життєво важливі сфери людини і передбачає, окрім декларативних положень, механізми участі громадськості під час прийняття рішень, які стосуються прав людини, а також передбачено громадську експертизу діяльності органів державної влади.

«На даний момент унормовано порядок проведення такої перевірки, а також усунено ті прогалини, які були до цього, - наголосила Міністр. - Таким чином Міністерство юстиції, яке було відповідальне за прийняття цих нормативних актів, на даний момент виконало взяті на себе зобов‘язання в частині подальшого проведення антикорупційної реформи: ті постанови, які стосуються Кабінету Міністрів уже прийняті, а зміни до законів, сподіваюсь, знайдуть підтримку у Парламенті, куди найближчим часом ми їх передамо».

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»