• Посилання скопійовано

Студентів, аспірантів та докторантів звільнили від військової служби

Верховна Рада України ухвалила Закон щодо звільнення з військової служби громадян, які є студентами, аспірантами та докторантами денної форми навчання

Студентів, аспірантів та докторантів звільнили від військової служби

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо звільнення з військової служби громадян, які є студентами, аспірантами та докторантами денної форми навчання".

Законом встановлено, що під час дії особливого періоду військовослужбовці звільняються з військової служби у зв'язку з навчанням за денною формою у вищому навчальному закладі I-IV рівня акредитації, яке було перервано у зв'язку з призовом студента, аспіранта та докторанта на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Законом також з військової служби звільняються військовослужбовці, які є студентами, аспірантами та докторантами денної форми навчання та були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Такі особи можуть продовжувати військову службу, якщо вони висловили таке бажання.

Закон прийнято з урахуванням внесених пропозицій.

Також Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо звільнення з військової служби осіб, які мають на утриманні дітей-інвалідів I чи II групи.

Законопроектом пропонується звільнити з військової служби військовослужбовців (матір чи батька), які мають на утриманні дітей-інвалідів I чи II групи віком до 23 років.

Відповідні зміни передбачається внести до частини восьмої статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", виклавши у новій редакції абзац другий пункту "ґ".

Законопроект зареєстровано за №1448. 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»