• Посилання скопійовано

Укрдержреєстр назвав перелік документів для держреєстрації прав оренди землі

Укрдержреєстр роз'яснив, які документи необхідні для проведення держреєстрації права оренди земельної ділянки, право власності на яку зареєстровано до 1 січня 2013 року

Укрдержреєстр назвав перелік документів для держреєстрації прав оренди землі

Державна реєстраційна служба у листі від 04.04.2014 р. №9040/05-15-14 нагадала, що з 12 лютого 2014 року чинні нові правила держреєстрації речових прав на нерухоме майно (передбачені постановою КМУ від 17.10.2013 р. №868).

Відповідно до нових правил держреєстрація речових прав на земельну ділянку, зокрема права оренди земельної ділянки, право власності на яку зареєстроване до 01 січня 2013 року органами земельних ресурсів та не зареєстроване у Державному реєстрі прав, проводиться у спеціальному розділі зазначеного реєстру.

Для проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки заявник подає:

 - заяву про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо іншого речового права);

 - договір оренди землі, укладений відповідно до законодавства, що діяло на момент його укладення (його копію, завірену відповідно до законодавства);

- квитанцію про сплату державного мита (51 грн.);

- квитанцію про внесення плати за надання витягу (120 грн.).

При цьому державному реєстратору прав на нерухоме майно категорично забороняється вимагати від представника юрособи статут такої особи, документи, що підтверджують статус юрособи та повноваження її керівника (у тому числі виписки, довідки чи витяги з ЄДР). Таку інформацію держреєстратор отримує шляхом безпосереднього пошуку у Єдиному державному реєстрі на офіційному веб-сайті державного підприємства "Інформаційно-ресурсний центр".

Крім цього, забороняється вимагати документи, що посвідчують право власності на земельну ділянку, а також витяг з Державного земельного кадастру (крім випадків відсутності у договорі кадастрового номера). Інформація, що міститься у таких документах (про зареєстровані права власності та суб'єктів таких прав) отримується держреєстратором шляхом надсилання до територіальних органів земельних ресурсів запиту.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»