• Посилання скопійовано

З 1 серпня – другий етап підвищення мінімальних цін на алкогольні напої

З цієї дати мінімальна оптова-відпускна ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби становитиме 133 грн (за 1 літр 100%-го спирту), а роздрібна ціна - 199,5 грн

З 1 серпня – другий етап підвищення мінімальних цін на алкогольні напої

До прикладу, на горілку мінімальна роздрібна ціна становитиме 39,90 грн за 0,5 л (до цього часу – 34,90 грн). Про це повідомили в Головному управлінні Міндоходів в Івано-Франківській області.

Крім того, з 1 серпня зростуть на 14,3% ціни й на інші зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями, зокрема мінімальна оптово-відпускна ціна зросте до 144,97 грн, а роздрібна - до 217,45 грн (за 1 літр 100%-го спирту).

Фахівці Міндоходів нагадують, підвищення цін на алкогольні напої передбачено постановою Кабінету Міністрів України "Про розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої" від 11.06. 2014  № 177.

У випадку торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни до суб’єктів господарювання застосовується штраф в розмірі 100 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 5 тис. грн. Відповідальність за ці та інші порушення передбачені статтею 17 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 19 грудня 1995р. №481/95-BP.

Крім того, за обіг фальсифікованої алкогольної продукції передбачена кримінальна відповідальність.

Для зручності платників податків, ГУ Міндоходів розроблено брошури "Мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв з 1 серпня 2014 року " і "Торгівля алкогольними напоями. З 1 серпня 2014 року встановлено нові мінімальні роздрібні ціни на горілку та лікеро–горілчані вироби".

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»