• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок казначейського обслуговування небюджетних рахунків

Порядок регламентує організаційні взаємовідносини між Держказначейством, бюджетними установами, юридичними та фізособами - підприємцями в процесі казначейського обслуговування бюджетних рахунків клієнтів, які відкриваються за операціями, що не відносяться до операцій з виконання бюджетів

Затверджено Порядок казначейського обслуговування небюджетних рахунків

Мінфін наказом від 21.07.2014 р. № 770 затвердив Порядок казначейського обслуговування небюджетних рахунків клієнтів.

Порядок регламентує організаційні взаємовідносини між органами Держказначейства, бюджетними установами та їх структурними підрозділами, підприємствами та фізособами - підприємцями (далі - клієнти) у процесі казначейського обслуговування небюджетних рахунків клієнтів, які відкриваються органами Казначейства за операціями, що не належать до операцій з виконання бюджетів.

Органи Казначейства зобов’язані зараховувати на небюджетні рахунки клієнтів кошти, що надійшли за електронними розрахунковими документами протягом операційного дня, у день їх отримання.

Для перерахування коштів з небюджетних рахунків клієнти подають органам Казначейства платіжні доручення у електронній та паперовій формах у кількості примірників, необхідній для всіх учасників безготівкових розрахунків.

Форма, обов'язкові реквізити, строк дії платіжних доручень та вимоги щодо їх заповнення визначаються Національним банком України. У платіжному дорученні повинні бути заповнені всі реквізити, передбачені його формою.

Органи Казначейства приймають до виконання платіжні доручення клієнтів на проведення платежів з небюджетних рахунків виключно в межах залишку коштів на цих рахунках.

Клієнти забезпечують правильність оформлення та заповнення реквізитів заявок на видачу готівки та грошових чеків, цільове спрямування та використання коштів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»