• Посилання скопійовано

Оновлено Порядок надання допомоги по частковому безробіттю

Зокрема, доповнено перелік документів, які подаються підприємством під час зупинки (скорочення) виробництва

Оновлено Порядок надання допомоги по частковому безробіттю

Мінсоцполітики наказом від 15.07.2014 р. № 468 затвердило зміни до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 07 березня 2013 року № 103.

Зокрема, доповнено перелік документів, які подаються підприємством під час зупинки (скорочення) виробництва. Так, підприємство не пізніше 6 місяців з дати початку зупинення (скорочення) виробництва подає територіальному органу такі документи:

- у разі зупинення (скорочення) виробництва, що має невідворотний та тимчасовий характер, триває не менше 3-х місяців і не перевищує 6 місяців, не залежить від працівників та роботодавця, охопило не менш як 20% чисельності працівників, у яких скорочення робочого часу становить 30% і більше на місяць:

  • заяву;
  • копію наказу підприємства про зупинення (скорочення) виробництва, завірену печаткою підприємства;
  • відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю;
  • висновок організації роботодавців обласного рівня або галузевої організації роботодавців про те, що зупинення (скорочення) виробництва на підприємстві  має невідворотний та тимчасовий характер, не залежить від організаційно-виробничих причин, не має сезонного характеру, або підтвердження форс-мажорних обставин, що призвели до зупинення (скорочення) виробництва, видане Торгово-промисловою палатою України;
  • довідку про відсутність заборгованості з виплати зарплати, що виникла до зупинення (скорочення) виробництва;
  • довідку про відсутність несплачених фінансових санкцій.

- у разі зупинення (скорочення) виробництва та тривалості робочого часу працівників, яке є вимушеним, підприємство подає аналогічні документи та додатково - копію спільного рішення підприємства та виборного органу профспілкової організації або вільно обраного представника працівників підприємства, з яким укладено колективний договір, про те, що зупинення (скорочення) виробництва є вимушеним.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»