• Посилання скопійовано

Кабмін створює регуляторну службу і обіцяє вдвічі скоротити кількість інспекцій

Уряд прийме рішення про демонополізацію ринку оцінювання і створить Державну регуляторну службу

Кабмін створює регуляторну службу і обіцяє вдвічі скоротити кількість інспекцій

Про це на засіданні Уряду в середу, 20 серпня, повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що за президентства Віктора Януковича «була зроблена схема, де декілька фірм мали право на оцінку, і всі гроші йшли виключно їм»: «Довго в коридорах влади виконувалося моє доручення – майже п’ять місяців. Так не хотіли скасовувати постанову. Сьогодні нарешті буде ліквідований цей корупційний інститут оцінювання».

Крім того, за словами Арсенія Яценюка, на засіданні Уряду буде затверджене положення про створення Державної регуляторної служби України«Мета – зменшення бюрократії в країні, скорочення кількості регулюючих і контролюючих функцій, скорочення кількості чиновників»

При цьому має бути збережена ефективність роботи державної машини, «яка повинна бути спрямована тільки на одне – захист людини і громадянина».

Арсеній Яценюк також доручив на наступному засіданні винести на розгляд Уряду проект постанови про суттєве скорочення кількості інспекцій і регулюючих органів: «У зв’язку з прийняттям рішення про створення Державної регуляторної служби, яка повинна займатися питаннями дерегуляції і отримує право скасування актів міністерств, які не відповідають законам України, та й здоровому глузду, - прошу, щоби на наступному засіданні Кабінету Міністрів було прийняте епохальне рішення про скорочення фактично вдвоє інспекцій, контролюючих і регулюючих органів».

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»