• Посилання скопійовано

ДФСУ оприлюднила проект Порядку моніторингу контрольованих операцій

ДФСУ оприлюднила проект наказу, яким затверджується Порядок проведення моніторингу контрольованих операцій та Порядок опитування уповноважених, посадових осіб та/або працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення

ДФСУ оприлюднила проект Порядку моніторингу контрольованих операцій

На офіційному сайті Державної фіскальної служби України розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку проведення моніторингу контрольованих операцій та Порядку опитування уповноважених, посадових осіб та/або працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення».

Прийняття зазначеного регуляторного акта зумовлено прийняттям Верховною Радою України Закону України від 28 грудня 2014 року № 72-VIIІ, яким викладено в новій редакції статтю 39 Податкового кодексу України, зокрема підпунктом 39.5.1.1 підпунктом 39.5.1 пункту 39.5 статті 39 Кодексу якої передбачено, що посадові особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, під час проведення аналізу звітів про контрольовані операції та/або документації з трансфертного ціноутворення, поданих платником податків мають право проводити опитування уповноважених осіб та/або працівників платника податків. Моніторинг умов контрольованих операцій здійснюється шляхом спостереження центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, за цінами, що застосовуються сторонами таких операцій.

Порядок проведення моніторингу контрольованих операцій та опитування встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

Прийняття нормативного акта забезпечить виконання норм Кодексу, сприятиме врегулюванню спірних питань між контролюючими органами та платниками податків при визначенні цін у контрольованих операціях, удосконалить податковий контроль за трансфертним ціноутворенням.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування, електронну – lhropun@sfs.gov.ua,  а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»