• Посилання скопійовано

Який порядок державної реєстрації ОСББ?

Об'єднання (асоціація) вважається утвореним з дня його державної реєстрації

Який порядок державної реєстрації ОСББ?

Мінюст у листі від 21.04.2015 р. № 961/22-15/19.3 нагадує, що 23.09.2010 Верховною Радою України прийнято Закон України № 2555-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення єдиної системи державної реєстрації юридичних осіб», яким внесено зміни, зокрема до статті 6 Закону про ОСББ, відповідно до яких державна реєстрація об'єднання (асоціації) проводиться у порядку, встановленому законом для державної реєстрації юридичних осіб. Об'єднання (асоціація) вважається утвореним з дня його державної реєстрації.

Перелік документів, які засновник (засновники) або уповноважена ними особа повинні особисто подати державному реєстратору (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) для проведення державної реєстрації юридичної особи, визначено статтею 24 Закону про реєстрацію №755-IV.

Відповідно до статті 5 Закону про реєстрацію державна реєстрація юридичної особи проводиться державним реєстратором за місцезнаходженням юридичної особи.

Отже, для проведення державної реєстрації новостворених об'єднань співвласників багатоквартирних будинків засновник (засновники) або вповноважена ними особа, повинні подати державному реєстратору документи за місцезнаходженням юридичної особи визначені статтею 24 Закону про реєстрацію.

Державні реєстратори за порушення законодавства у сфері державної реєстрації несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність у порядку, встановленому законом.

Дії або бездіяльність державного реєстратора можуть бути оскаржені до суду у порядку, встановленому законом. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»