• Посилання скопійовано

Реформа Держстату: скорочення штату і зайвих форм звітності

Мінекономрозвитку прийняло рішення скоротити штат Держстату на 20% до кінця року. Крім того, поетапно буде зменшено кількість обов’язкових статистичних звітів, які подають українські підприємства

Реформа Держстату: скорочення штату і зайвих форм звітності

Про це повідомила Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України  Юлія Ковалів.

Оптимізація штату Держстату є однією зі складових реформи, головна ціль якої – створення компактної й ефективної установи, яка працює на благо економіки, а не обтяжує бізнес. Нову штатну структуру служби статистики Міністерство вже затвердило. Протягом наступних двох місяців відомство має провести необхідні процедури щодо скорочення співробітників згідно з законодавством про працю. Процедура торкнеться, головним чином, окремих регіональних відділень. Кількість відокремлених підрозділів районного (міського) рівня до оптимізації штату складає 481, а після оптимізації - 275.

«Для успішного проведення реформ необхідно зробити державні структури компактними та ефективними. Час, коли штати відомств безконтрольно розширювалися - закінчився. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України в цьому є гарним прикладом для інших. Ми вже скоротили власний штат на 31%, а тепер прийшов час скорочувати штати інших відомств», - підкреслила Юлія Ковалів.

Крім того, Міністерство почало скорочувати форми подачі статистики, які є обов’язковими для підприємств. Так, з наявних сьогодні 155 форм, вже скорочено 15. «Надалі ми плануємо скоротити максимальну кількість форм. Перший пакет – це ті форми статистики, які Держстат може скоротити самостійно, без  внесення змін у законодавство. На наступних етапах ми оптимізуємо звітність, що дозволить зменшити адміністративне навантаження на бізнес та підвищить якість статистичних даних», - додала Перший заступник Міністра.

Державна служба статистики України є уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі статистики. Серед завдань відомства - затвердження статистичної методології та звітно-статистичної інформації, формування інформаційної бази для прогнозування та аналізу тенденцій соціально-економічного розвитку, складання національних рахунків і т.д.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»