• Посилання скопійовано

Відхилення від будівельних норм мають бути обґрунтовані й погоджені з Мінрегіоном

Затверджено Порядок погодження Мінрегіоном обґрунтованих відхилень від будівельних норм, що забезпечують дотримання встановлених вимог безпеки до будівель і споруд у спосіб, не передбачений будівельними нормами

Відхилення від будівельних норм мають бути обґрунтовані й погоджені з Мінрегіоном

22 травня 2018 року набрав чинності Наказ Мінрегіону від 19.04.2018 р. №97, яким затверджено Порядок погодження Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України обґрунтованих відхилень від будівельних норм, що забезпечують дотримання встановлених вимог безпеки до будівель і споруд у спосіб, не передбачений будівельними нормами.

Цей Порядок визначає організаційні засади розгляду в Мінрегіоні звернень СГ незалежно від форми власності, які провадять будівельну, містобудівну, архітектурну діяльність і забезпечують виготовлення продукції будівельного призначення, а також органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо погодження обґрунтованих відхилень від будівельних норм у проектній документації при проектуванні та внесенні змін до проектної документації об'єктів, які передбачають дотримання вимог до будівель і споруд, визначених Технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, у спосіб, не передбачений державними будівельними нормами, а також прийняття рішень щодо їх погодження або відмови в погодженні.

Наказ застосовується з 1 червня 2018 року, а для розгляду звернень щодо погодження обґрунтованих відхилень від будівельних норм, які стосуються навчальних закладів, дитячих садочків, закладів культури, фізичної культури та спорту, охорони здоров'я, закладів соціального забезпечення та інших об'єктів соціальної інфраструктури (за винятком об'єктів житлового фонду, житлових комплексів, їх частин), — з дня набрання чинності.

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»