• Посилання скопійовано

Кримська митниця: як здійснюється контроль товарів?

Надано роз'яснення щодо забезпечення здiйснення державного контролю товарiв, що перемiщуються через адмiнiстративний кордон ВЕЗ "Крим"

Кримська митниця: як здійснюється контроль товарів?

До Державної фiскальної служби України надiйшли роз'яснення Мiнiстерства аграрної полiтики України i Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби України щодо здiйснення ветеринарно-санiтарного та фiтосанiтарного контролю товарiв, якi перемiщуються через адмiнiстративний кордон вiльної економiчної зони "Крим".

Щодо здiйснення ветеринарно-санiтарного контролю

Пiдтвердженням проведення ветеринарно-санiтарного контролю товарiв, що вивозяться з iншої територiї України на територiю ВЕЗ "Крим", є наявнiсть ветеринарного свiдоцтва за формами Ф-1 або Ф-2 (код 5053).

Щодо здiйснення фiтосанiтарного контролю

Результатом здiйснення фiтосанiтарного контролю товарiв, що вивозяться з iншої територiї України на територiю ВЕЗ "Крим", є наявнiсть карантинного сертифiката.

Враховуючи, що Державна фiтосанiтарна iнспекцiя АР Крим не здiйснює свою дiяльнiсть, а також враховуючи те, що на сьогоднi у контрольних пунктах в'їзду-виїзду вiдсутнi умови для тимчасового розмiщення транспортних засобiв з товарами для проведення їх фiтосанiтарного контролю, фiтосанiтарнi процедури щодо товарiв, якi ввозяться з територiї ВЕЗ "Крим" на iншу територiю України, можуть проводитимуться у митницях призначення.

За результатами проведення фiтосанiтарного контролю видається карантинний сертифiкат.

До внесення змiн до Класифiкатора документiв, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20.09.2012 № 1011, карантинному сертифiкату присвоюється код 5505.

Щодо здiйснення контролю за дерев'яним пакувальним матерiалом (як супровiдним матерiалом)

Як випливає з роз'яснень Мiнагрополiтики, обiг дерев'яного пакувального матерiалу територiєю України як супровiдного матерiалу здiйснюється за наявним маркуванням (Лист ДФСУ від 28.10.2014 р. № 8682/7/99-99-24-01-10-17).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»