• Посилання скопійовано

Підприємці не повинні отримувати ековисновок про озоноруйнівні речовини

Держпідприємництво зобов’язало Мінприроди скасувати відповідний наказ

Підприємці не повинні отримувати ековисновок про озоноруйнівні речовини

Держпідприємництво неодноразово висловлювало позицію щодо необхідності скасування процедури надання Мінприроди ствердження про наявність озоноруйнівних речовин та доцільність їх ввезення/вивезення.

У 2014 році Держпідприємництво видало два рішення, яким пропонувало Міприроди скасувати наказ від 13.01.2012 №8. Лютневе рішення Держпідприємництва №25 було оскаржено Мінприроди до Мінекономрозвитку та за результатами розгляду скасовано. Держпідприємництво видало повторне рішення від 22.09.14 №36, але у цьому випадку Мінекономрозвитку погодилося з позицією Держпідприємництва.

Оскільки Мінприроди не виконало рішення Держпідприємництва у встановлений строк, дія наказу від 13.01.2012 №8 зупиняється з 23 листопада 2014 року.

Таким чином, підприємці не повинні надавати підтвердження наявності озоноруйнівних речовин при імпорті/експорті товарів.

Держпідприємництво звернулося до газети «Урядовий кур’єр» про розміщення офіційного повідомлення щодо зупинення дії наказу від 13.01.2012 №8 з 23 листопада 2014 року.

Наразі Мін’юстом розглядається питання щодо скасування прийнятого ним рішення про держреєстрацію наказу від 13.01.2012 №8, дію якого було зупинено рішенням Держпідприємництва.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»