• Посилання скопійовано

Мінфін про видачу сертифіката з перевезення товару EUR.1

Сертифікат видається посадовою особою митниці під час здійснення експорту товару або після експорту товару у випадках, встановлених Угодою

Мінфін про видачу сертифіката з перевезення товару EUR.1

Мінфін наказом від 18.11.2014 р. №1142 затвердив Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1 відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Так, сертифікат видається у разі, якщо його потрібно пред'явити як доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження, встановлених в Угоді, при застосуванні преференційних ставок ввізного мита.

Сертифікат видається посадовою особою митниці під час здійснення експорту товару або після експорту товару у випадках, встановлених Угодою.

Для отримання сертифіката експортер повинен пред'явити митниці:

- заяву, що містить декларацію від експортера, за формою, визначеною у додатку III до Протоколу 1 "Щодо визначення концепції "Походження товарів" і методів адміністративного співробітництва" до Угоди, для видачі сертифіката;

- заповнений відповідно до вимог Угоди бланк сертифіката (оригінал сертифіката, дві паперові копії сертифіката та його електронну копію у разі заповнення сертифіката машинописом);

- документи, що підтверджують преференційне походження товарів відповідно до вимог Протоколу 1 "Щодо визначення концепції "Походження товарів" і методів адміністративного співробітництва" до Угоди, у разі якщо це перша поставка таких товарів до країн ЄС.

Рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката приймається протягом 3-х робочих днів з дня, що настає після реєстрації заяви у митниці, разом з необхідними документами.

Крім цього, передбачено, що сертифікат може бути виданий після експорту відповідної партії товарів, якщо експортер разом із вищезазначеними документами додатково надає митниці документи про те, що сертифікат:

- не був виданий на момент здійснення експорту товару через помилки чи ненавмисний недогляд або через особливі обставини, або

- виданий, але не прийнятий з технічних причин митними органами країни імпорту.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»