• Посилання скопійовано

Низку податків пропонується зробити місцевими, - Мінфін

Зокрема, передбачається, що плата за землю і, як складова, податок на нерухомість будуть місцевими податками

«Для підтримки місцевих бюджетів і можливості збільшення ресурсних баз місцевих бюджетів пропонується встановити акцизний податок з кінцевого продажу підакцизної продукції такої як пиво, алкоголю, тютюну та палива», - зазначив під час прес-конференції заступник Міністра фінансів Денис Фудашкін, коментуючи концепцію податкової реформи.

При цьому пропонується, що безпосередні ставки такого податку будуть встановлюватися місцевими громадами, пояснює заступник Міністра.

«Це дозволить місцевим громадам самостійно приймати рішення відносно визначення ставки оподаткування. На законодавчому рівні ми пропонуємо обмежити максимальний розмір ставки, і вже місцеві громади безпосередньо будуть приймати рішення про доцільність введення такого податку на своїй території», - коментує запропоновані зміни до податкової сфери Денис Фудашкін.

За словами заступника Міністра, Міністерством фінансів також передбачається, що плата за землю і, як складова, податок на нерухомість будуть місцевими податками, розміри яких в межах максимальної ставки встановлюватимуться безпосередньо місцевими громадами.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»