• Посилання скопійовано

Пакет податкових реформ повторно внесут в Верховную Раду

Вчора українцям було відмовлено в двократному зменшенні єдиного податку для малого бізнесу, в зменшенні з 41 на 15% ЄСВ, та у скороченні кількості податків

Пакет податкових реформ повторно внесут в Верховную Раду

Учора Парламент провалив ключовий урядовий пакет реформ, який Кабінет Міністрів  готував три місяці: «Все, що напрацьовувалося місяцями, залишилося нерозглянутим, і це серйозний удар в першу чергу по основі економічного розвитку на 2015 рік», - наголосив на засіданні Уряду в середу, 17 вересня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд вніс до Верховної Ради пакет економічних, соціальних і бюджетних реформ. Проте, за його словами, частина Парламенту, «і навіть окремі демократи, відмовилися навіть включити в порядок денний ці закони».

«Вчора саме через поведінку народних депутатів України українцям було відмовлено в двократному зменшенні єдиного податку для малого бізнесу, в зменшенні з 41 на 15% єдиного соціального внеску, у скороченні кількості податків з 22 до 9. Українцям було відмовлено в новій системі сплати податку на прибуток, коли платять не під диктовку податкової адміністрації, а так, як написано в міжнародних стандартах бухгалтерського обліку. Українцям було відмовлено в додаткових повноваженнях територіальних громад по отриманню фінансового ресурсу і встановленню місцевих податків і зборів», - підкреслив Глава Уряду.

«Через вчорашню ганебну поведінку, політичну передвиборчу істерію українського Парламенту ми не можемо внести закон про державний бюджет», - наголосив він.

Глава Уряду повідомив, що Кабінет Міністрів повторно внесе ці законопроекти до Верховної Ради.

Він назвав неприйнятною позицію Парламенту і щодо антикорупційних законопроектів. Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд розробив пакет антикорупційного законодавства, що передбачає створення Національного антикорупційного бюро для розслідування корупційних діянь вищих посадових осіб, а також пропонується Національна антикорупційна стратегія, «яка повністю по-новому визначає політику боротьби з корупцією в країні». В антикорупційному пакеті й законопроект про розкриття всієї інформації про власників будь-яких компаній, які працюють в Україні або засновниками яких є громадяни України.

Проте, наголосив Арсеній Яценюк, жоден із законопроектів вчора не був проголосований в Парламенті: «Цей Парламент не хоче боротися з корупцією. І саме тому його треба буде переобрати, і саме тому треба, щоби в цьому Парламенті залишилися навічно в історії, ганебній історії ті депутати, які не голосували ні за економічні, ні за соціальні, ні за податкові реформи, ні за антикорупційний пакет».

Джерело: КМУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»