• Посилання скопійовано

Ігор Білоус: Ключовою позицією податкової реформи є зниження ставки ЄСВ

Керівник фіскальної служби вважає, що ключовою позицією податкової реформи, є зниження ставки єдиного внеску для роботодавців, що сприятиме легалізації зарплат

Ігор Білоус: Ключовою позицією податкової реформи є зниження ставки ЄСВ

Метою реформування податкової системи на даному етапі є створення розумного балансу між обов’язком держави щодо фінансування суспільних потреб та комфортними умовами ведення бізнесу. Податкова реформа також повинна стимулювати розвиток обороноздатності й відновлення зруйнованих територій. Про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус.

«Податкова реформа не повинна підривати державні фінанси. Сьогодні це дуже важливий момент. Але вона також має стимулювати розвиток обороноздатності та відновлення зруйнованих територій. Тому здійснити революційне зниження податків сьогодні не можливо. Наше завдання – це створення найбільш комфортного, справедливого та стабільного податкового середовища. А воно можливе тільки за рахунок проведення комплексу заходів», – наголосив Ігор Білоус.

Ключовою позицією податкової реформи, вважає керівник служби, є зниження ставки єдиного внеску для роботодавців, що сприятиме легалізації заробітних плат. Одночасно з такими змінами ставок буде запроваджено жорстке покарання за порушення закону.

Крім того, із імплементацією податкової реформи ДФС України пропонує ввести на трирічний термін заборону на зміни податкового законодавства, що забезпечить принцип стабільності та сприятливо позначиться на роботі бізнес-середовища.

Керівник Державної фіскальної служби закликав учасників форуму, а це більш як 100 провідних фахівців податкового права, активно долучитися до процесу формування засад податкової політики в Україні.

«Ми не претендуємо на ексклюзивність податкових ідей і готові дослухатися до ваших пропозицій. Якщо ви хочете бути почутими, беріть активну участь у творенні податкової реформи. Ми зацікавлені у розвитку ділової активності суб’єктів господарювання, створенні умов для роботи платників податків, формуванні у суспільстві високого рівня ділової та податкової культури», – зазначив Ігор Білоус.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»