• Посилання скопійовано

Рада може скоротити повноваження ДФС

Проект податкової реформи, розробленої у профільному комітеті, також передбачає ліквідацію 600 органів з контрольними функціями

Рада може скоротити повноваження ДФС

Повноваження Державної фіскальної служби можуть бути скорочені, якщо Верховна Рада підтримає законопроект зі змінами до Податкового кодексу, підготовлений членами комітету з питань податкової та митної політики спільно з експертами та представниками бізнесу. 

Зокрема, документом передбачається, що єдиним центром прийняття рішень у сфері бюджетно-фіскальної політики має стати Міністерство фінансів.

Зокрема, Мінфін буде відповідальний за аналіз і прогноз сплати податків, а також інформаційне забезпечення.

При цьому, як наголошується, все адміністрування податків, зборів і платежів фіскальна служба зможе здійснювати в межах процедур, визначених Мінфіном, податківці обмежаться лише наданням пропозицій до нормативних документів замість того, щоб затверджувати порядки, інструкції, положення форми декларацій і звітів.

Крім того, ДФС може втратити право узагальнювати практику застосування податкового законодавства, аналізувати і здійснювати управління ризиками для визначення обсягів податкового та митного контролю, а інспекції надаватимуть лише сервісні функції.

"Передбачається ліквідація 600 органів з контрольними функціями, залишиться тільки 24", - пояснили в комітеті.

Також депутати пропонують ліквідувати податкову міліцію і створити замість неї новий правоохоронний орган у структурі Мінфіну - Службу фінансових розслідувань.

Новини на тему:

 - Податкова реформа: які зміни ініціює податковий комітет Верховної Ради

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»