• Посилання скопійовано

З 2016 року завдяки податковій реформі зростуть доходи громадян, - Макеєва

Міністерство фінансів України розрахувало вплив податкової реформи на доходи громадян в розрізі окремих галузей соціальної сфери

Про це повідомила заступник міністра фінансів України Олена Макеєва на свої сторінці у Facebook.

"Так, наприклад, доходи вчителів зростуть з 2361,7 до 2580,4 грн, лікарів з 2121, 2 до 2345,6 грн., бібліотекарів з 2271, 6 до 2492,4 грн., а діячів культури та спорту з 3163,7 до 3363 грн."  - зазначила Олена Макеєва.

Окрім того, у Мінфіні зазначили, що одним із завдань податкової реформи Міністерства фінансів є збільшення доходів громадян за рахунок зменшення навантаження на фонд оплати праці.

У рамках податкової реформи Мінфін передбачає:

 - на першому етапі знизити вдвічі ставки ЄСВ — з 41 до 20%, відмовитися від ЄСВ на рівні 3,6%, що сплачується працівником, та встановити єдину ставку ПДФО в розмірі 20%.

 - на другому етапі через два роки (з 2018 р.), — об’єднати ЄСВ та ПДФО, забезпечивши зниження сукупного податку на заробітну плату до 20%.

Водночас для захисту найвразливіших верств населення з низьким рівнем доходів пропонується встановити податкову соціальну пільгу для всіх платників на рівні однієї мінімальної заробітної плати (з 01.09.2015 р. — 1378 грн).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»