• Посилання скопійовано

Акциз у фіскальному чеку відображається як окрема податкова група

Податківці роз'яснили, що акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у розрахунковому документі (фіскальному чеку) як окрема податкова група

З метою забезпечення правильності відображення в розрахункових документах РРО акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, ДФСУ у листі  від 31.01.2015 р. № 807/3/99-99-22-07-03-14 звертає увагу на таке.

Вимогами щодо реалізації фіскальних функцій РРО для різних сфер застосування, затвердженими постановою КМУ від 18.02.2002 р. № 199, визначено формат та розрядність даних, що зберігається у фіскальній пам’яті РРО, у якому передбачено відображення не менше 6 груп з оподаткування товарів (послуг). Рядок 9 розрахункового документа (назва податку, літерне позначення ставки податку, ставка податку у відсотках, сума податку) може повторюватися відповідно до кількості податкових груп, тобто не менше 6.        

Отже, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у розрахунковому документі (фіскальному чеку) як окрема податкова група.

Окреме роз'яснення податківці надали виробникам РРО та сервісним центрам з обслуговування РРО щодо програмування акцизного податку (лист від 30.01.2015 р. № 1811/6/99-99-22-07-03-15). Зокрема, навели приклад відображення акцизного податку в фіскальному чеку:

 

У наведеному прикладі ціна товару без ПДВ становить 100 грн, ПДВ – 20 грн, вартість з ПДВ – 120 грн – група податку «А».        

Акцизний податок за ставкою 5 % становитиме 6 грн (120*5 %) – група податку «Б».         Вартість товару з урахуванням всіх податків становитиме 126 гривень.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»