• Посилання скопійовано

Ставки екологічного податку: хто за що платить

З прийняттям Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» з 01.04.2014 року на 8,3 % зросли ставки екоподатку

Ставки екологічного податку: хто за що платить

Фахівці столичного управління Міндоходів нагадують платникам екологічного податку, що з 1 січня 2014 року (для виробників електроенергії на теплоелектроцентралях та теплоелектростанціях – з 1 січня 2016 року) відповідно до 2 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, за податковими зобов’язаннями з екологічного податку ставки становлять 100 % від, передбачених ставок статтями 243 –246 цього Кодексу.

З прийняттям Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» з 01.04.2014 року на 8,3 % зросли ставки екологічного податку, які передбачені статтями 243-248 Податкового кодексу України.

Також, у зв’язку прийняттям Закону України «Про внесення змін до  Податкового кодексу України щодо відміни екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль» з 18 квітня 2014 року екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів було скасовано.

Враховуючи зазначене, платники екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів – особи, що здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України, при визначенні податкових зобов’язань за ІІ квартал 2014 року у податковій декларації вказують кількість реалізованих транспортних засобів на внутрішньому ринку України за період з 01.04.2014 по 17.04.2014 (включно).

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»