• Посилання скопійовано

Фізособи: алгоритм сплати податку на нерухомість

У 2015 році фізособи сплачуватимуть податок на нерухомість за 2014 рік. Розраховуватимуть цей показник територіальні органи ДФС. При цьому діятиме особливий механізм його визначення

Фізособи: алгоритм сплати податку на нерухомість

Так, за період з 01.01.2014 по 31.03.2014 податок визначатимуть із житлової площі, а з 01.04.2014 по 31.12.2014 — загальної.

Про розмір податку на нерухомість за 2014 рік, який слід сплатити в бюджет, фіскальні органи повідомлять фізособу до 1 липня цього року. Платіжки для сплати податку надсилатимуть (або вручатимуть) власникам нерухомості за місцем податкової адреси або місцем реєстрації. У свою чергу, фізособи повинні внести на відповідні рахунки суми податку на нерухомість протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Якщо ж громадяни вчасно не виконають такий обов’язок, на них чекатимуть штрафні санкції. Так, при затримці до 30 календарних днів їх розмір складе 10% погашеної суми податкового боргу, більше 30 календарних днів — 20% погашеної суми податкового боргу. Це передбачено статтею 126 Податкового кодексу України.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»