• Посилання скопійовано

Оприлюднено ставки податку на нерухоме майно у Києві

Ставки встановлюються у відсотках до розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного року, за 1 кв. метр бази оподаткування

Ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування (пункт 5.1 Додатку 1 рішення Київської міської ради від 28.01.2015 року № 58/923).

Ставка податку для об’єктів житлової нерухомості для усіх місць розташування (зональності) встановлюються у таких розмірах:  

Тип об’єкта

Ставка податку

Будинки-інтернати для людей похилого віку та інвалідів

0,01

Будинки дитини та сирітські будинки

0,01

Будинки нічного перебування

0,01

Центри реінтеграції

0,01

Центри соціальної  адаптації

0,01

Соціальні готелі (хоспіси)

0,01

Будинки для біженців

0,01

Притулки для бездомних

0,01

Будівлі для культової та релігійної діяльності (крім будівель, споруд та приміщень, які належать парафіям Української православної церкви)

 

 

0,01

Інші

1,00

 

Ставки податку для об’єктів нежитлової нерухомості для усіх місць розташування (зональності) встановлюються у таких розмірах:

Тип об’єкта

Ставка податку

Гаражі

0,01

Музеї та бібліотеки

0,01

Будівлі дошкільних навчальних закладів

0,01

Будівлі загальноосвітніх навчальних закладів

0,01

Будівлі лікарень навчальних закладів

0,01

Материнські та дитячі реабілітаційні центри, пологові будинки

0,01

Центри функціональної реабілітації

0,01

Зали (споруди) спортивні

0,01

Пам'ятки історичні та такі, що охороняються державою

0,01

Будівлі для культової та релігійної діяльності (крім будівель, споруд та приміщень, які належать парафіям Української православної церкви)

 

 

0,01

Будівлі (споруди) комунальні

0,01

Інші

1,00

 

Нагадуємо, що базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року (пункт 6.1 Додатку 1 рішення Київської міської ради від 28.01.2015 року № 58/923).

Згідно пункту 10.1 Додатку 1 рішення Київської міської ради від 28.01.2015 року № 58/923 податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується: фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення; юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»