• Посилання скопійовано

Рада прийняла закон щодо здешевлення вартості газу для населення

Законопроектом пропонується зменшити ставку рентної плати за природний газ та встановити нульову ставку збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ

Рада прийняла закон щодо здешевлення вартості газу для населення

Верховна Рада України з другої спроби прийняла за основу проект Закону №2835 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення".

Законопроектом пропонується:

  • знизити ставку рентної плати за природний газ, що реалізується населенню, видобутий з покладів до 5 тисяч метрів, встановивши її в розмірі 29% - на однаковому рівні із комерційним видобутком газу;
  • встановити нульову ставку збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на газ, що в сукупності з іншими заходами дасть змогу зменшити ціну на газ для населення.
  • знизити ставки рентної плати на природний газ, що реалізується промисловим споживачам, до рівня близького початковому, а саме за видобутий з покладів до 5 тисяч метрів  з 55% до 29% від вартості, та за видобутий з покладів понад 5 тисяч метрів - з 28% до 14%;
  •  природний газ, видобутий під час виконання договорів про спільну діяльність зрівняти в оподаткуванні із газом, що реалізується промисловим споживачам.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»