• Посилання скопійовано

Як повернути судовий збір?

Казначейство України (центральний апарат) здійснює повернення судового збору тільки тим платникам, які сплатили судовій збір в іноземній валюті

Як повернути судовий збір?

У зв’язку з надходженням до Державної казначейської служби України (центральний апарат) чисельних заяв та запитів платників щодо повернення судового збору, підтвердження його зарахування до бюджету тощо, повідомляємо.

Порядок повернення судового збору регламентовано статтею 7 Закону України від 08.07.2011 №3674-VI «Про судовий збір»  та  пунктами 5, 10 Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2013 № 787.

Для повернення судового збору платник має подати до органу Казначейства за місцем зарахування платежу до бюджету  наступні документи:

- заяву про повернення коштів з бюджету;

- оригінал або копію документа на переказ, або паперову копію електронного розрахункового документа, які підтверджують перерахування коштів до бюджету (у разі знаходження оригіналу документа на переказ, який підтверджує зарахування судового збору до бюджету, в матеріалах судової справи та зазначення про це в ухвалі суду);

- оригінал або належним чином засвідчена копія ухвали суду або подання органу що контролює справляння судового збору (у разі його помилкового зарахування).

Звертаємо увагу! Зазначені документи подаються до відповідного територіального органу Казначейства за місцем зарахування платежу до бюджету.

Казначейство України (центральний апарат) здійснює повернення судового збору тільки тим платникам, які сплатили судовій збір в іноземній валюті.

Враховуючи зазначене, всі заяви, які надходять від платників до Казначейства України (центральний апарат) стосовно повернення судового збору, підтвердження його зарахування тощо, перенаправляються до відповідного головного управління Державної казначейської служби України в областях та м. Києва на рахунок якого судовий збір сплачено. Зазначене призводить до затримки повернення судового збору або надання інформації стосовно підтвердження його зарахування.    

Джерело: Державна казначейська служба України

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»