• Посилання скопійовано

Раді пропонують встановити пенсійний збір для проживаючих у зонах відселення при купівлі інвалюти

Про це йдеться у відповідному проекті закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення неузгодженостей"

Раді пропонують встановити пенсійний збір для проживаючих у зонах відселення при купівлі інвалюти

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді (ВР) передбачити, що фізичні особи, що проживають у зонах гарантованого добровільного відселення та посиленого радіоекологічного контролю, сплачують збір на обов'язкове державне пенсійне страхування при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти в готівковій формі на загальних підставах. Про це йдеться у відповідному проекті закону №3421 "Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення неузгодженостей", зареєстрованому в Раді 6 листопада.

Проектом закону також передбачається, що уповноважені банки, інші фінансові установи та національний оператор поштового зв'язку подають до 20 числа місяця, що настає за звітним, до органів Пенсійного фонду України звіт про нарахування (утримання) та сплату збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти фізичними особами у готівковій формі у порядку та за формою, визначеними Кабінетом міністрів України.

Документом, крім того, встановлюється, що суб'єкти підприємницької діяльності, які застосовують спрощений режим оподаткування , та юридичні і фізичні особи, що розташовані (проживають) у зонах гарантованого добровільного відселення та посиленого радіоекологічного контролю, сплачують збір на обов'язкове державне пенсійне страхування при поданні ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів на клеймування державним пробірним клеймом до казенних підприємств пробірного контролю під час набуття права власності на легкові автомобілі.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко ветував закон про автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»