• Посилання скопійовано

Відсутність рішення місцевої ради про ставку податку на нерухомість не звільняє від оподаткування

Податківці зауважили, що ПКУ не містить норм, що звільняють від оподаткування платників податку на нерухомість у разі відсутності відповідних рішень органів місцевого самоврядування

Відсутність рішення місцевої ради про ставку податку на нерухомість не звільняє від оподаткування

У 2015 році юрособи-платники податку на нерухоме майно обчислюватимуть суму податку за поточний рік за ставками, встановленими рішенням сільської, селищної або міської ради в залежності від місця розташування (зональності) та типів об'єктів:

          - для об'єктів житлової нерухомості у розмірі, що не перевищує 2% розміру мінімальної заробітної плати на 1 січня 2015 року, за 1 кв. м бази оподаткування;

          - для об'єктів нежитлової нерухомості у розмірі, що не перевищує 1% розміру мінімальної заробітної плати на 1 січня 2015 року, за 1 кв. м бази оподаткування.

 При цьому, як наголошують фіскали у листі від 06.11.2015 р. №24837/10/28-10-06-11, стаття 266 ПКУ не містить норм, що звільняють від оподаткування платників податку на нерухоме майно у випадку відсутності відповідних рішень органів місцевого самоврядування.

Нові ставки та пільги, встановлені на 2015 рік рішеннями місцевих рад в межах наданих їм повноважень, застосовуються з моменту їх оприлюднення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»