• Посилання скопійовано

Доходи, отримані від лісової продукції, оподатковуються

Доходи, отримані від заготівлі грибів, ягід та лікарських рослин оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставками 15 (17) %

Доходи, отримані від лісової продукції, оподатковуються

Суб’єкти господарювання - фізичні чи юридичні особи, які виплачують доходи за здану лісову продукцію, виступають податковими агентами та зобов’язані утримати податок від суми виплаченого доходу з дотриманням усіх законодавчих норм.

У разі здійснення систематичної торгівлі лісопродукцією, така особа зобов’язана зареєструватись суб’єктом підприємницької діяльності.

За підсумками минулорічного ягідно-грибного сезону в області заготовлено 66,7 тони лісової продукції (грибів, ягід) на загальну суму 784,1 тис.грн., з якої до бюджету сплачено 121,7 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

На 2014 рік 16 суб’єктам господарювання області виділено ліміти на заготівлю лісопродукції, зокрема на заготівлю грибів 42,7 тон, ягід – 477,1 тон, лікарської сировини – 445 кг.

Фахівці Міндоходів наголошують, у разі заготівлі лісової продукції необхідно сплатити податки до державної казни. 

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»