• Посилання скопійовано

Військовий збір з декретних не утримується

З декретних необхідно утримувати тільки єдиний внесок

Військовий збір з декретних не утримується

Оскільки об’єктом оподаткування військовим збором є доходи фізичних осіб, зокрема, у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, то при визначенні об'єкту оподаткування в частині зарплатних виплат слід керуватися підпунктом 14.1.148 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Також з метою визначення об'єкту оподаткування податком на доходи фізичних осіб використовується Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5 (далі — Інструкція № 5). Саме на цей документ посилається Міндоходів в листі від 06.08.2013 р. № 9531/5/99-99-17-03-03-16.       

Сума допомоги  з тимчасової непрацездатності, Сума допомоги по вагітності і пологам, а також оплата перших п'яти днів тимчасової непрацездатності коштами підприємства не відносяться до фонду оплати праці відповідно до підпунктів 3.2-3.3 Інструкцій № 5. Тому підстав дня утримання військового збору з декретних немає. З декретних необхідно утримувати тільки єдиний внесок.

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»