• Посилання скопійовано

ДФСУ про повернення ПДФО у випадку невчинення нотаріальної дії щодо нерухомості

Повернення ПДФО у разi невчинення нотарiальної дiї щодо посвiдчення договору купiвлi-продажу, мiни об’єкта нерухомостi, здiйснюється лише на пiдставi податкової декларацiї та пiдтверджуючих документiв про фактичну сплату податку

ДФСУ про повернення ПДФО у випадку невчинення нотаріальної дії щодо нерухомості

Податківці листом від 27.05.2014 р. №12268/7/99-99-17-02-03-17 скоординовують роботу територіальних органів в напрямку врегулювання процедури повернення ПДФО у разі не вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору купівлі-продажу, міни об’єкта нерухомості у випадку, коли об’єкт нерухомості знаходиться не за місцем реєстрації платника.

Зокрема, зазначено, що повернення ПДФО у разі не вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору купівлі-продажу, міни об’єкта нерухомості, відповідно до ПКУ, здійснюється лише на підставі податкової декларації, поданої в установленому порядку, та підтверджуючих документів про фактичну сплату податку.

При цьому норма п. 43.6 ПКУ, згідно з якою повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань платникам податків здійснюється з бюджету, у який такі кошти були зараховані, на зазначену процедуру не поширюється.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»