• Посилання скопійовано

Продаж кількох квартир протягом року: нюанси оподаткування доходу

ДФСУ розповіла про нюанси оподаткування доходу фізособи, отриманого протягом року від продажу більше ніж однієї квартири, які знаходяться в одному будинку

Продаж кількох квартир протягом року: нюанси оподаткування доходу

У листі від 25.09.2015 р. № 8945/В/99-99-17-03-03-14 податківці роз'яснили, що дохід, отриманий від продажу протягом звітного податкового року однієї квартири за умови перебування її у власності платника податку понад три роки не оподатковується.

Якщо ж квартира перебуває у власності платника податку менше трьох років (крім продажу квартири, отриманої у спадщину), або у разі продажу протягом податкового року більше ніж однієї квартири, дохід від продажу підлягає оподаткуванню за ставкою 5 % від її вартості, зазначеної в договорі купівлі-продажу.

Окремо слід зазначити, що господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб'єкти підприємництва – підприємцями.

Таким чином, податківці підсумовують, що систематичний продаж фізичними особами нерухомого майна, у тому числі власного, з метою одержання прибутку є підприємницькою діяльністю.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»