• Посилання скопійовано

Фіскальна служба просить платників ПДВ перевірити своїх контрагентів із Криму

ДФСУ повідомляє про необхідність перевірки платниками ПДВ своїх контрагентів, оскільки анульовано реєстрацію платників ПДВ з місцезнаходженням на території АР Крим та м. Севастополя

Фіскальна служба просить платників ПДВ перевірити своїх контрагентів із Криму

Починаючи з 19 листопада 2014 року набрав чинності наказ Мінфіну України від 14 листопада 2014 року № 1130, яким затверджено Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Зокрема, відповідно до підпункту 2 пункту 3 наказу № 1130 з 01 червня 2014 року вважається анульованою реєстрація осіб як платників податку на додану вартість, які станом на 31 травня 2014 року мали місцезнаходження (місце проживання) та перебували на обліку в контролюючих органах на території АР Крим або м. Севастополя. Анулювання реєстрації платників податку на додану вартість здійснюється відповідно до порядку, встановленого Положенням, затвердженим цим наказом.

Відновлення реєстрації платників податку на додану вартість (у тому числі суб'єктів спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість), зазначених у підпункті 2 цього пункту, проводиться після евакуації особи на іншу територію України згідно зі статтею 15 Закону України від 12 серпня 2014 року № 1636-VII "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" або внаслідок завершення строку тимчасової окупації шляхом реєстрації особи платником податку відповідно до порядку, встановленого Положенням, затвердженим цим наказом.

Звертаємо увагу платників ПДВ на те, що відповідно до підпункту 5.15 пункту 5 Положення відновлення реєстрації особи, якій з 01 червня 2014 року анульовано реєстрацію як платника ПДВ у зв’язку з її місцезнаходженням (місцем проживання) та перебуванням на обліку в контролюючому органі на території АР Крим або м. Севастополя станом на 31 травня 2014 року, здійснюється на підставі реєстраційної заяви з позначкою “відновлення реєстрації”, поданої до відповідного контролюючого органу протягом 10 робочих днів з дати внесення до Єдиного державного реєстру відомостей про зміну місцезнаходження (місця проживання) або з дати завершення строку тимчасової окупації. Датою реєстрації особи платником ПДВ (у тому числі датою реєстрації суб'єктом спеціального режиму оподаткування), яка вноситься до Реєстру, є дата, що відповідає даті здійснення запису у Реєстрі про таке відновлення.

Контролюючі органи відмовляють у реєстрації платником ПДВ особам, які мають місцезнаходження (місце проживання) на території АР Крим або м. Севастополя, до закінчення строку тимчасової окупації.

Також нагадуємо, що з нового року в Україні почне діяти електронний формат адміністрування ПДВ, порядок якого затверджено постановою КМ України від 16 жовтня 2014 року № 569.

Щоб отримати якісні послуги електронного цифрового підпису, платникам необхідно звернутися в будь-який Центр сертифікації електронних ключів, представництва якого розміщені в усіх територіальних органах ГУ ДФС у м. Києві. Зокрема, Деснянське представництво АЦСК ІДД знаходиться в приміщенні ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС у м. Києві по :вул. Закревського, 41, кім. 119. Довідки можна отримати у фахівців представництва телефоном (044) 530-04-61.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»