• Посилання скопійовано

Порядок електронного адміністрування ПДВ планують змінити

Оприлюднено проект змін до Порядку електронного адміністрування ПДВ, метою якого є приведення його у відповідність до вимог Податкового кодексу з урахуванням змін, внесених Законом №643

Порядок електронного адміністрування ПДВ планують змінити

Нагадаємо, що ще у липні Законом № 643 внесено зміни до Податкового кодексу, зокрема, щодо:

  • обнуління реєстраційної суми та порядку її формування, починаючи з 1 липня 2015 року;
  • функціонування електронних рахунків та формування реєстраційної суми сільськогосподарськими товариствами – суб’єктами спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість;
  • механізму складання розрахунків коригування до податкових накладних та порядку їх реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних як продавцем, так і покупцем тощо.

Таким чином, виникла необхідність у внесенні відповідних змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014 року №569.

З огляду на це, Кабмін розробив, а ДФСУ оприлюднила на офіційному веб-порталі, проект постанови  „Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість”.

Завантажити проект оновленого Порядку >>>

Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника:

поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування;

електронну – dpspdv@ukr.net. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»