• Посилання скопійовано

Врахування від’ємного значення при визначенні реєстраційної суми: роз'яснює ДФС

Податківці розглянули питання щодо врахування від’ємного значення при визначенні суми ПДВ, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування в Єдиному реєстрі

Врахування від’ємного значення при визначенні реєстраційної суми: роз'яснює ДФС

ДФС у Чернігівській області у листі від 19.10.2015 р. № 2794/10/25-01-25-01-09  зазначила, що розмір податкового кредиту платника податку за липень 2015 року збільшується:

     1) на суму від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду. Таке значення переноситься до рядка 20.1 розділу III декларації за липень 2015 року з рядка 24 розділу III декларації за червень 2015 року;

    2) на суму непогашеного від’ємного значення попередніх звітних (податкових) періодів на кінець поточного звітного (податкового) періоду. Таке значення переноситься до рядка 20.2 розділу III декларації за липень 2015 року з рядка 31 розділу IV декларації за червень 2015 року (форма декларації 0110), незалежно від наявності чи відсутності суми, вказаної в текстовому полі «а» перед таблицею 1 додатка 2 (Д2) до декларації за червень 2015 року, та незалежно від її розміру.   

Наприклад, якщо платником при оформленні та поданні декларації з ПДВ за червень 2015 року не було заповнено значення рядка 24 “Сума від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду”, підприємству автоматично до 31 липня 2015 року не збільшено на рівні ДФС суми податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування.

 Значення рядка 24, яке було зазначене платником в поданому у вересні 2015 року уточнюючому розрахунку ПЗ з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, підприємство має право перенести до рядка 20.1 декларації наступного звітного (податкового) періоду.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»